Környékbeli lehetőségek

Ha aktív kikapcsolódásra vágysz, a Balázs-tanya vonzáskörzetében számos látnivaló található, amelyekben egyedül vagy családdal, barátokkal, mindenki megtalálja a számára legvonzóbb programot.

Image

Nyíregyházi Állatpark

Fedezd fel világunkat a Nyíregyházi Állatparkban! Sóstó ZOO = 500 faj + 5.000 állat + 30 hektár

A legek állatkertjének is nevezett Nyíregyházi Állatpark egy 30 hektáros tölgyerdőben található, ahol 500 faj 5000 egyede él természeteshez közeli kifutókban. Ahol csak lehet, a rácsok helyett csupán szárazárok vagy vizesárok választja el a vendégeket az állatoktól.

Ha ide betérünk, valóban úgy érezzük, hogy vadregényes tájakon kalandozunk. Az itt lakó, ritkaságszámba menő állatokat, mint a szumátrai tigrist, a komodói varánuszt vagy az indiai orrszarvút kontinensenkénti felosztásban tekinthetjük meg, így igazi Föld körüli kirándulást élhetünk át.

Érdemes minden évben visszatérni a parkba, mert az új fejlesztéseknek és beruházásoknak hála -mindig újabb élménnyel lehetünk gazdagabbak.

Távolság: 20 perc (18km)

Image

Aquarius Élmény- és Parkfürdő

Az 1,7 hektáros fürdőkomplexumban ez mind rád vár: hullámmedence, csúszdák (kamikaze, családi, óriás-, black hole, verseny- és elefántcsúszda), vadvízi sodrófolyosó, gyermekmedencék, inka romtemplom, kincses sziget.

A gyógyvizéről híres és hangulatos üdülőhely központjában, Sóstógyógyfürdőn található a többgenerációs fürdőnek is nevezett Aquarius Élményfürdő. Ha élményekre vágysz, itt mindent megtalálsz! Ha a termálvizeket kedveled, úgy igazi regenerálódást ígér a Termálvilág, melynek jódos-brómos gyógyvizében pihenhetsz és gyógyulhatsz.

Ha bátor vagy és szívesen kipróbálsz merész dolgokat, lecsúszhatsz a kamikaze csúszdán, kipróbálhatod a hullámmedencét és a vadvízi sodrófolyosót is! A Gyermekvilág igazi dzsungel. Kalandozz a liánok és az inka birodalom letűnt kincsei között Jack Sparrow kapitány kalózhajóján!

Távolság: 19 perc (14 km)

Image

Sóstói Múzeumfalu

A Sóstói Múzeumfaluban belecsöppenhetünk egy régi falu életébe.

Magyarország legnagyobb regionális szabadtéri múzeuma egy igazából soha nem létezett falu mását mutatja be. A múzeumfalu egy 19. századi falusi környezetbe repít vissza, ahol megismerheted, hogyan éltek a szegény- és középparasztok, illetve a kisnemesek abban az időben, mivel foglalkoztak, mit ettek, milyen népszokásaik voltak.

De beülhetsz a régi iskola padjaiba is, végigsétálhatsz a műhelysoron, mely bemutat többek között egy régi kovácsműhelyt, borbélyüzletet vagy betérhetsz a falu központjában található fakazettás templomba is.

Távolság: 22 perc (19 km)

Image

Tuzson János Botanikus Kert

Látogass el a kalandos kertbe! 5,6 hektáros területen több mint 2500 növényfajta él, a világ szinte minden tájáról.

A Nyíregyházi Egyetem mellett található. Üvegházainkban megtalálhatóak a trópusi területek növényei, orchideák, pálmák, kaktuszok, termő banán, különleges ritkaságok, mint például a rovarfogó növények vagy az amazonasi tündérrózsa, melynek szépségében mindenki gyönyörködhet.

A szabadföldi területünkön az egynyári virágok pompája, a japánkert, a sziklakert, a fenyves-rododendron nyújt felejthetetlen látványt. Rózsakertünkben a világ 200-féle rózsájából 104 fajta, közel 1800 tő pompázik nyáron.

Távolság: 18perc (14km)

whitelogo.png
A Balázs-tanya ahol a vidéki élet összefonódika a modern kor lehetőségeivel.
© 2024, BALÁZS-TANYA

Elérhetőségeink

+36 20 384 2256       balazstanya2008@gmail.com

Search